sobno kolo

Sobno kolo za zdrav način življenja

Kolesarstvo že od nekdaj velja za zelo zdrav šport, ki se ga priporoča celo bolnikom v času rehabilitacije po različnih poškodbah. Ker pa se bližajo hladni meseci, ko kolesarjenje na prostem velikokrat ni mogoče, je odlična alternativa prav sobno kolo (https://sportnaoprema.si/product-category/kardio/sobna-kolesa/). Gre za vedno bolj priljubljeno obliko vadbe, ki se jo poslužujejo številni. Predvsem zato, ker vam omogoča rekreacijo tudi v slabem vremenu, ko skok v naravo žal ni mogoč. Na sobno kolo lahko skočite kadarkoli imate čas in tako hitro in enostavno poskrbite za zdravje svojega telesa. Vsakdan, celo med gledanjem priljubljenega filma. Današnja sobna kolesa pa imajo še eno veliko prednost – s pomočjo tehnologije, ki meri različne parametre lahko enostavno spremljate svoj napredek pri vadbi.

Privoščite si sobno kolo

Sobno kolo je odlična rekreacijska naprava, ki jo lahko uporablja prav vsak, ki želi narediti nekaj dobrega zase in svoje telo. Gre za napravo, ki je v bolj športen način življenja prepričala že mnoge po svetu, ne glede na spol in fizično pripravljenost. Namenjen je tako rekreativcem, kot tudi profesionalnim športnikom, ki želijo učinkovito ohranjati svojo telesno formo. Želite izgubiti odvečne kilograme ali vsakodnevno izvesti nekaj rekreacije? Potem si omislite sobno kolo.

Na trgu boste lahko srečali različne modele sobnih koles, ki so primerni za ljudi z različnimi cilji in telesno kondicijo. Profesionalci bodo seveda izbrali takega, ki omogoča več različnih programov klesarjenja, nastavitev pestre palete težavnosti in meritev vseh potrebnih funkcij. Za povprečnega rekreativca pa bo na primer dovolj že sobno kolo, ki učinkovito meri napredek in postopno višanje obremenitve same vadbe. Tako lahko merite prevožene kilometre, porabljene kalorije, srčni utrip in hitrost kolesarjenja. Vse meritve kolo s pomočjo sodobne tehnologije beleži in vam jih poda v obliki analize. Na podlagi le te, pa si lahko pripravite nadaljnji športni program in se ob tem veselite svojih dosežkov ter napredka.

sobno-kolo

Rekreacija doma

Vožnja s kolesom je vadba, ki jo priporočajo tudi številni zdravniki, saj gre za najbolj ugodno obliko športne vadbe, ki bistveno ne obremenjuje vaših sklepov. Ob pravilni nastavitvi sedala in pedal pa bo razbremenjena tudi vaša hrbtenica. Poudariti je potrebno tudi dejstvo, da se tako navadno kot tudi sobno kolo priporoča vsem starejšim, ljudem s težavami v sklepih in tistim, ki okrevajo po različnih operacijah ali poškodbah. Ste vedeli, da lahko z rednim kolesarjenje lcelo znižate visok krvni pritisk, uravnavate krvni sladkor in pomagate preprečevati srčne bolezni?

Ne glede na to, katere vadbe se lotite pa vam svetujemo, da le to prilagodite svoji telesni kondiciji in trenutnim zmožnostim. Prav zaradi tega pa je sobno kolo tako zelo priljubljena športna oprema dobro založenih fitnes dvoran in domov. Ker lahko poljubno nastavljate obremenitev, ki jo lahko premagate in tako dosežete napredek. Nekateri modeli sobnih koles omogočajo celo nastavitev različnih načinov vožnje – v hrib, po ravnem ali razgibanem terenu.

sobno-kolo

Sobna kolesa na Sportna oprema.si

Sobna kolesa, ki jih najdete na spletni strani Sportna oprema.si so kakovostna in prilagojena ljudem z različnimi potrebami in željami. V njihovi ponudbi boste tako lahko našli indoor dirkalna kolesa znamk Toorx, Kettler in Keiser, ki nedvomno velja za kralja med modernimi spinning sobnimi kolesi. Izbirate lahko med ergometri ali povsem običajnimi kolesi za vadbo doma.

Sobna kolesa se rezlikujejo po moči vztrajnika, nastavitvah krmila in sedeža, vrsti pogona in programih vadbe. Ker na trgu obstaja zares pestra izbira sobnih koles vam svetujemo, da se pri nakupu obrnete na strokovnjaka. Z njegovo pomočjo boste namreč v svoj dom pripeljali odličnega pomočnika pri vadbi. Ne glede na to, kakšni so vaši osebni cilji, ki jih želite doseči, boste s pravilno izbiro te vsestranske vadbene naprave zase in svoje zdravje naredili veliko več kot si sploh lahko mislite.

sobno-kolo

Avtor: