Zdravljenje zastarane bolerioze

Zdravljenje zastarane borelioze na popolnoma dostopen in naraven način

Mar ni zanimivo, da še do danes prepoznavanje okužbe s boreliozo predstavlja eno najtežjih postavitev diagnoz za zdravnike? Prav zato, ker se prepogosto prepoznavanje borelioze velikokrat zavleče, se vedno bolj pogosto pojavljajo tudi težave za zdravljenje zastarane borelioze. Trenutno še vedno velja, da se najbolj značilno znamenje (redeči kolobar), pojavlja le pri polovici okuženih s to boleznijo. Kaj se lahko zgodi, če do diagnosticiranja borelioze ta že zastara in posledično ni ustrezno zdravljena ter kako si lahko pri tem naravno pomagate, si lahko preberete v nadaljevanju.

Kako veste, da je potrebno zdravljenje zastarane borelioze?

Boreliozo v glavnem delimo na tri glavne stopnje obolelosti. Pri prvi oz. začetni stopnji se lahko pojavijo rdečici podobni kožni izpuščaji, ki so znak, da je vaš imunski sistem reagiral na tujek v telesu. Boreliozo boste v prvi stopnji prepoznali tudi po simptomih kot so: pogost in močen glavobol, bolečine v predelu sklepov, slabo počutje, vročina, ipd. V primeru, da se je vaša borelioza že nadaljnje razvijala, se bo po nekaj tednih ali tudi celo mesecih pojavila močna kljuvajoča sklepna bolečina, bolečina v predelu zob, pride pa lahko celo do ohromitve obraza, bolečin v mišicah po celem telesu, idr. Vse našteto spada v drugo fazo obolelosti.

borelioze

V tretji ali tako imenovani kronični fazi pa se težave pojavljajo predvsem na področju kronično vnetih sklepov (lymski artritis) pa tudi kronično vnetje kože. Pri dlje trajajočih in nezdravljenih zastarelih boreliozah pa se lahko znaki kažejo tudi v poslabšanju mentalnega zdravja, na tem mestu je predvsem najbolj pogosta psihoza. Lupus, skleroza, kronična utrujenost, vzdraženo črevo, revmatoidni artritis,  alzheimerjeva bolezen, ipd.,  so prav tako lahko posledice zastarele nezdravljene borelioze, zato je odkritje vzroka še toliko težje. Zdravljenje začetne borelioze je po tradicionalni medicini tretirano s predpisovanjem antibiotikov. Ti pa na žalost niso primerni za zdravljenje zastarane borelioze, saj se je borelija že razširila po telesu. Večkrat pa lahko preide tudi v obliko ciste, kar še dodatno onemogoči delovanje antibiotikov. A vseeno nikar ne obupajte, saj je tudi v takšnem primeru mogoče zdravljenje zastarane borelioze in to na popolnoma naraven način. O tem si več preberite v nadaljevanju članka.

Zdravljenje zastarane borelioze na naraven način po priporočilih Beneta Behariča

Benet se že več časa ukvarja z naravnimi načini, na katere bi lahko potekalo učinkovito  zdravljenje zastarane borelioze.  Ta pravi, da je borelioza ena najbolj »prefriganih« bolezni, saj se lahko v začetnem stadiju, ko pacient jemlje predpisane antibiotike, skrije v notranjost celic, po prenehanju pa ponovno udari nazaj. Njegove pretekle izkušnje in pričevanja ozdravelih pa dokazujejo, da je
zdravljenje zastarane borelioze še vedno mogoče. Sam še vedno prisega na hiter časovni odziv, v primeru, da ste po odstranitvi klopa zasledili kakršnekoli zgoraj naštete simptome.

Kako odstraniti klopa

Poudarja, da naj to storimo tudi v primeru, ko na koži ni opaznih rdečih kolobarjev. Sam ne zanemarja pomembnosti jemanja antibiotikov, ampak si vseeno želi najti rešitve tudi za tiste, za katere premnogo ljudi misli, da je že prepozno. Poudarja, da se lahko zdravljenje zastarane borelioze začne z obiskom osebnega zdravnika, potem pa nadaljuje tudi z bioresonanco. Dodaja pa, da mora biti pri odkrivanju zastarele borelioze strokovnjak, ki bioresonanco izvaja, specializiran prav za to dotično področje. Omenjeni svoje poznavanje divjih rastlin za pomoč pri zdravljenju bolezni deli z mnogimi, ki k njemu pridejo po pomoč. Zdravljenje zastarane borelioze je po njegovem najbolj učinkovito z uporabo pravilno pripravljene tinkture ščetice.

Zdravljenje zastarane borelioze: kako si lahko pri premagovanju bolezni pomagate popolnoma sami

Woodova tinktura, ki smo jo omenili že v zgornjem odstavku, nam lahko odločilno pripomore za zdravljenje zastarane borelioze. V primeru, da se želite kar najbolj preventivno zaščititi proti klopom okuženih z boreliozo, si lahko doma popolnoma sami pripravite Woodovo tinkturo iz ščetice. Priprava pa je povsem preprosta. Ščetici v času zimskega spanja, v jeseni ali v popolnem začetku pomadi izkopljemo korenino. V tem času se v njej kopiči največ učinkovine, ki se v primeru nabiranja v poletnih mesecih ne bo ohranila v korenini, ampak prešla v nadzemne dele.

borelioze

Korenino pazljivo izkopljemo, jo dobro očistimo in naribamo ali narežemo na zelo majhne koščke. Pomembno je, da ne odstranjujete oz. lupite lupine korenine, saj se ravno v tem predelu skriva največja koncentracija pomembnih učinkovin. Narezane koščke preprosto pretresite v steklen (čist) kozarec za vlaganje, potem pa ga preprosto prelite s vodo ali pa žganjem ter zaprite. Pripravek lahko začnete uporabljati v roku treh tednov, ko v zatemnjeno stekleničko preprosto odlijete tekočino. To glede na težo, starost, duševno počutje primerno dozirate. Najbolj pogosto se priporoča jemanje po tri kapljice trikrat na dan, v roku treh do štirih tednov.

Odmerki jemanja se lahko glede na posamezno osebo razlikujejo, zato vam priporočamo, da se o tem posvetujete s homeopatom oz. drugo primerno izobraženo osebo. V primeru, da vam jemanje tinkture ni po godu, se lahko iz te rastline pripravi tudi odličen čaj ali prah, ki sta prav tako narejena iz koreninskih delov ščetice. Naj vam bo rek: »za vsako bolezen, roža raste« v spodbudo, da se pogumno podajte na pot vaše samoozdravitve zastarane borelioze.

Avtor: