Implantat cena

Implantat: cena zobnih implantatov pri nas

Zobni vsadek je artikel, ki ga je treba upoštevati in načrtovati. Cena implantata je v zadnjih letih nižja, vendar ni mogoče trditi, da je cena implantata poceni. Ker pa so zobni vsadki dolgoročna naložba, cena ne bi smela biti vaša glavna referenca pri izbiri zobozdravstvene ordinacije, zato izberite najboljšo.

Implantat cena je stroškovno učinkovita naložba, če se zavedate, da bodo implantati do konca življenja nadomeščali pomanjkanje zob. Materiali, iz katerih je izdelan vsadek, pa tudi postopek implantacije, anestezija, po operativni nadzor, stanejo tudi zobozdravnike. To upravičuje ceno storitve.

Implantat cena – postopek namestitve vsadka

Zobni vsadki se vgrajujejo postopoma. Če je dovolj prostora, kar bo določeno z ortopedsko sliko, sta samo vrtanje kosti in namestitev vijakov en segment. Ko se vijak prilepi na kost, se boste po 4 mesecih morali odločiti, kakšno krono boste imeli.

To določite pri zobozdravniku s strokovnimi nasveti glede oblike in barve. To je namreč še en dejavnik, ki vpliva na implantat ceno. Sam vsadek je trpežen in z dobrim vzdrževanjem lahko traja tudi celo življenje.

Implantat cena – namestitev vsadkov

Specializirane zobozdravstvene ordinacije, ki se ukvarja z vsemi segmenti zobozdravstva, od pregledov, manjših popravil, odstranjevanja vodnega kamna do zahtevnejših posegov so prav tako specializirana za namestitev zobnih vsadkov.

Cene se sicer razlikujejo, pa vendar je uporaba najboljših materialov pomembna za paciente. Tako vam kakovostni implantati, vgrajeni v kost, zagotovo ne bodo povzročali težav.

Implantat cena – operacija sinusnega dviga

Cena vsadka je odvisna tudi od tega, ali je treba namestiti dodatno kost, če kost nima dovolj prostora. V tem primeru je treba namestiti tako imenovano sinusno dvigalo, če gre za zgornjo čeljust. Za razširitev kosti je tak poseg nujen, zato bo skupna cena nekoliko višja.

Prav tako je pomembno poudariti naslednje

Vprašanje cene je zelo pomembno za vse, ki načrtujejo svoje proračune. Ne samo za zdravje, ampak tudi za kateri koli drug segment življenja. Ker vedo, da je zdravje pravzaprav največje bogastvo, marsikdo posege na svojem telesu rad prepusti najboljšim strokovnjakom, nato pa plača toliko, kolikor je za to potrebno.

Vsi se ukvarjajo z merjenjem cen in tehtanjem na podlagi storitve, kakovosti in zneska. Kar zadeva zdravje, pa je včasih treba nameniti še nekaj dodatnih evrov, da bo dolgoročnejši učinek boljši.

V času pomanjkanja denarja, ko zdravstveno zavarovanje ne krije vseh težav v ustni votlini, je to še toliko bolj pomembno. Izguba zob, brezzobost, zobne bolezni lahko dolgoročno stanejo veliko več kot namestitev vsadka.

Torej, čeprav gre včasih za daljši postopek, je namestitev implantata tudi nujna. Da bi preprečili popolno brezzobost in estetske nepravilnosti, s tem pa še kopico zdravstvenih težav, se ljudje odločijo, da bodo določeno količino denarja namenili za popravilo ali namestitev zob.

Ko gre za namestitev implantata, kjer celoten postopek lahko traja tudi več mesecev, se lahko zgodi, da celoten postopek raztegnete v skladu s posegi in tako tudi ne čutite, da ste preveč »poškodovali denarnico«.

Cena zdravih zob in zdravja je res malo nad povprečjem našega žepa, a Slovenija ima srečo, da ima izjemno kakovostne in cenovno ugodne zobozdravnike.

Implantat cena – cenik storitev

Če se odločite za vstavljanje implantatov, potem vas bo specialistični pregled stal 30 €, pregled z izvidom pa 60 €. Vendar je to začetek. Po posvetu boste najverjetneje potrebovali kirurške storitve.

  • Ekstrakcija zoba 30 €.
  • In komplicirana ekstrakcija 100 €.
  • Kirurška odstranitev zaostale korenine 120 €.
  • Kirurška odstranitev modrostnega zoba 180 €.
  • Apikotomija na sekalcih, podočnikih in ličnikih 200 €.
  • Apikotomija na kočnikih od 200 € naprej.
  • Odstranitev ciste na čeljusti 150 €.
  • Podaljšanje klinične krone zoba 130 € in še za druge morebitne posege.

Za vstavitev implantata boste odšteli 600 €, dodatni stroški lahko nastanejo, če boste potrebovali dograditev umetne kosti ali vstavitev membrane in še nekaj drugih tovrstnih storitev.

Na koncu vsaka implantat cena, če pomislimo, kako pomembno je zdravje, ni nedosegljiva in nedosegljiva. Še posebej, če vemo, da bodo zobje lahko zdravi in trajni ter da bodo umetno vgrajeni v celotno serijo. Kaj vam preostane, kot da pametno načrtujete proračun, če imate težave.

Avtor: