presaditev las cena

Za presaditev las cena sploh ni visoka

Ste vedeli, da je plešavost ena izmed najbolj modernih tegob? Prizadene 70 % moških in skoraj 50 % ženske populacije. Na srečo obstaja presaditev las, cena tega posega pa niti ni tako visoka, glede na rezultate.

Plešavost se lahko začne že v zgodnjih letih, nekateri so se s to tegobo srečali že v srednji šoli, nekateri pa začnejo lase izgubljati šele po upokojitvi. Ponavadi se ob prvi izgubi las, najprej zatečemo k dragim šamponom, nekateri pa se za pomoč obrnejo celo na bioenergetika. Vendar pa so te metode načeloma neučinkovite, ponavadi pa tudi zelo drage. Na srečo obstaja presaditev las, cena posega pa je tudi ugodna, če upoštevamo, da se plešavosti znebimo za vedno.

presaditev las cena

Zakaj nastane plešavost?

Znanstveniki so ugotovili, da se plešavost pri moškem razvije po puberteti, ustavi pa jo lahko samo kastracija pred puberteto. To pa zato, ker so lasni mešički zaradi izpostavljenosti specifičnim hormonom nanje občutljivi. Motnja naj bi bila dedna, pojavi pa se nenadno z redčenjem las. Povzroči jo lahko tudi določeno bolezensko stanje, opekline in glivice. Pri ženskah se največkrat pojavi po menopavzi in ne v tako močni obliki, kot pri moških, ko gre ponavadi za izgubo velikega dela las. Nekateri se za rešitev težave odločijo za lasulje, nekateri pa za presaditev las. Cena posega je odvisna od metode, trenutno pa je najbolj popularna metoda za presaditev las –  FUE metoda.

plesavost

Kaj je FUE metoda?

Najsodobnejša metoda, ki se uporablja povsod po svetu in tudi pri nas, je zelo cenjena tudi zato, ker zelo skrajša čas okrevanja. Poseg je minimalno invaziven in brez stranskih učinkov. Primerna je za vse tipe las, uporablja pa se pri moških in pri ženskah, ki se soočijo z izgubo las. Poseg je zelo preprost in ne zahteva uporabe skalpela. Kirurug z robotskim pomočnikom odstrani folikle iz območja, ki je najbolj poraščen in jih prenese na prejemno mesto. Zaradi natančnih inštrumentov je tudi presaditev zelo natančna, končni rezultat pa je videz naravnih las in večja gostota. Ker je poseg neboleč, je tudi okrevanje zelo hitro.

Kakšen je postopek za presaditev las? Cena je primerljiva z ostalimi metodami?

Najprej se s kirurgom pogovorita o posegu. Hkrati vam odgovori na vsa morebitna vprašanja in dileme. Presajanje las se opravlja v lokalni anesteziji in sicer tako, da se anestetik vbrizga v lasišče. Odvzem presadkov pa se izvaja enakomerno po zadnji strani glave in za ušesi. Prav tako pa se anestetik aplicira na prejemno mesto, kjer bodo vsajeni lasni folikli. Poseg je dolgotrajen, lahko traja tudi več ur, ali pa cel dan. Po posegu se nastale krastice pokrijejo s posebno gazo. Prejmete tudi navodila, kako negovati lase v naslednjih tednih. Končni rezultat pa je viden po enem letu.

presaditev-las

Po tej metodi je poseg praktično neboleč, ubistvu je to najbolj uspešna presaditev las. Cena ni nič dražja, kot pri ostalih metodah, sploh če upoštevamo, kaj vse je všteto v ceno posega:

  • Posvet pred pregledom
  • Operacija, oziroma poseg
  • Uporaba kvalitetnih materialov
  • Anestezija
  • Pregled po operaciji

Najboljša metoda, da se znebite plešavosti je definitivno presaditev las, cena pa se giblje od 2.000 evrov naprej. Odvisno od klinike in od tega, kako obsežen je poseg.

Kdo se lahko odloči za ta poseg?

Tako moški kot ženske se lahko odločijo za presaditev las, cena pa naj vas ne odvrne. Najprej se pogovorite s kirurgom, če ste primeren kandidat. Zdravnik se bo odločil glede na to, zakaj je prišlo do izgube las, koliko imate sicer zdrave lase in če imate dovolj las ob straneh in odzadaj. To je pomembno, da se lahko poseg opravi optimalno in da je končni rezultat čimprej viden.

Avtor: