Prehransko svetovanje

Prehransko svetovanje se vse bolj razvija tudi v Sloveniji

V naglici življenja nas je povozil čas. Pozabili smo na številne zakone zdrave kmečke pameti. Vendar nikoli ni prepozno. Vedno lahko začnemo znova in nadaljujemo po začrtani poti. Prav tako tudi pri prehrani. Na novi poti pa je vedno zabavneje iti v družbi. Zato so tu prehranski svetovalci. Pri tem pa moramo paziti, saj obstajajo pravi prehranski svetovalci in tisti »instant«. Kako prepoznati razliko?

Prvič: pravi prehranski svetovalci vam za svoje svetovanje postavijo pošteno ceno.

Drugič: stoodstotno se vam posvetijo.

Tretjič: ne ponujajo vam instant rešitev. Beri, prehranskih dodatkov. Razen v izjemnih primerih. Tako je pravo prehransko svetovanje. Cena pa je v primerjavi s kakovostjo življenja nepomembna.

Kako poteka prehransko svetovanje?

Pri branju o tako imenovani zdravi prehrani na spletu se največkrat pošteno zmedemo. Zato to ni najboljša pot do zastavljenega cilja. Modro je izbrati pravega prehranskega svetovalca in z njim začeti novo pot. Najprej bosta pregledala vaše dosedanje prehranjevalne navade. Nato pa se pogovorila o vaših ciljih. Nadaljnji korak bodo meritve. Te pokažejo pravo sliko vašega življenjskega sloga. Seveda je zaželeno, da ste s svetovalcem povsem odkriti. Začelo se bo poučevanje. Kajti, kaj vam pomaga goli jedilnik, če ne veste, zakaj in čemu. O vsem vas bo vaš prehranski svetovalec poučil in z veseljem odgovoril na zastavljena vprašanja. Beseda ne bo samo o prehrani, temveč tudi o splošnem življenjskem slogu. To pomeni gibanje, duhovna in duševna blaginja, stik z naravo in njeni zdravilni učinki na vaše telo. Vse to vam nudi prehransko svetovanje pravih strokovnjakov.

Ljudje smo edinstveni

Prehranski svetovalec se vam posveti povsem osebno. Kajti področje, kot je življenjski slog, se tiče samo ene osebe. Vas. Nihče vam ni enak. Zato ni neke univerzalne formule, ki bi pomagala vsem. Vi ste edinstveni. In kot takega vas dobri prehranski svetovalci tudi obravnavajo. Naredijo vam program, ki je primeren izključno in samo za vas. Nihče se ne more primerjati z vami. Zato ste za svetovalce pomembni samo vi. Vse dejavnosti prilagodijo samo vam. Ves čas vam stojijo ob strani. Tudi, če imate posebne prehranske navade, se vam popolnoma prilagodijo. Prehransko svetovanje traja nekje šest tednov. Znanstveno je namreč dokazano, da človek nekje v šestih tednih osvoji pridobljene izkušnje. Ni pa nujno. Lahko so z vami tudi dalj časa.

Prehrana in življenjski slog

Prehrana predstavlja osemdeset odstotkov našega počutja. Vse ostalo se stiska v preostalih dvajsetih odstotkih. Zato moramo skrbeti za pravilno prehrano. S skrbnim poslušanjem telesa nam to ne bo predstavljalo popolnoma nobene težave. Vendar nas tempo življenja pri tem ves čas moti. Prav zaradi tega moramo zavestno pristopati k prehranjevanju. Ne samo, da jemo dobro hrano, potrebno je tudi načrtovanje obrokov. Zelo pomembno pa je, da vso hrano pojemo v miru in po možnosti tudi v tišini. Le tako bo telo povzelo vsa hranila in jih pravilno razporedilo po organizmu. Tu pa se zadeva velikokrat zaplete. Poslušaj telo, načrtuj in še v miru pojej. V današnjem času je to misija nemogoče. Vendar s pravim prehranskim svetovalcem je vse mogoče. Ne verjamete? Obrnite se na Nutrimentum. S svojimi odličnimi strokovnjaki vam nudijo pravo prehransko svetovanje. In ne pozabite, cena pri tem ne igra popolnoma nobene vloge. Že s pravim načrtovanjem prehrane in življenjskega sloga boste prihranili veliko več denarja. Pomembni pa boste samo vi.

Poučevanje o prehrani

Pravi prehranski svetovalci vas ne bodo prisilili v nekaj, česar ne želite. Z vami se bodo odkrito pogovorili in vam vse razložili. Poučili vas bodo osnov planiranja jedilnikov. Pogovorili se boste o hranilih in njihovih lastnostih. Peljali vas bodo v trgovino in vam predstavili živila, ki bodo obogatila vaše jedilnike. Tako boste spoznali jedi, ki jih še ne poznate. Seveda boste dobili tudi recepte in nasvete za njihovo pripravo. Odprl se vam bo nov svet priprave jedi. Od začetka bo morda malce težko. Ko pa boste pridobili znanje in izkušnje, bo vse samo še ena sama zabava. Tudi pri tem vam bodo pomagali. Kajti prehransko svetovanje ni samo pisanje jedilnikov in govorjenje. Je veliko več.

Spoznali boste tudi nov življenjski slog. Ta pa obsega še veliko več. Osvojili boste zdrave navade, ki vam bodo ostale celo življenje. Vi pa boste srečni in zadovoljni. Zdravi boste prekipevali od energije. K temu bo pripomogla dobra hrana. Več se boste gibali. Spoznali boste prednosti nenehnega izpopolnjevanja znanja. Privoščili si boste kakovostno sproščanje. Narava bo postala vaša učiteljica. Prav tako pa vaša zaveznica in zdravnica. S tem boste celostno zaživeli. Okolica vam bo gotovo zavidala. S tem pa boste pridobili tudi močno samozavest.

Spoznali boste tudi delovanje vašega organizma in se začeli zavestno zavedati njegovih osnovnih potreb. Telo nam samo govori, česa si želi.

Zato ne odlašajte in si omislite prehransko svetovanje čim prej. Prej, ko boste zaščitili vaše telo, dlje boste lahko kvalitetno živeli. Pri tem lahko poleg vključite tudi svoje otroke. Prej, ko bodo spoznali zdrav življenjski slog, dlje bodo lahko uživali in prekipevali od zdravja.

Avtor: