Povečanje ustnic

Povečanje ustnic je v zadnjih letih najbolj popularen estetski poseg

Majhen volumen ustnic je lahko velik faktor, ki prispeva k nesamozavesti. Tukaj nam lahko pomaga povečanje ustnic. Ta poseg je zaradi majhne pomoči »influencerjev« postal zelo popularen in priljubljen. Zaradi socialnih omrežjih, kjer je tudi veliko govora o povečanju ustnic, se je veliko deklet, pa tudi fantov, odločilo za ta estetski poseg. Marsikomu lahko povečanje ustnic dobesedno spremeni življenje. Ta poseg lahko drastično spremeni in izboljša videz vaših ustnic in posledično celotnega obraza.

Polnila s hialuronsko kislino

Z leti se količina hialurona v naši koži manjša. Hialuron oziroma hialuronska kislina, je naravno prisotna snov v našem telesu. Njena osnovna lastnost je, da koži zagotavlja nujno vlažnost. Na samem začetku življenja, naše telo vsebuje največjo koncentracijo hialurona, z leti pa se ta koncentracija zmanjšuje in koža ter tudi naše ustnice izgubljajo elastičnost, mladost ter volumen.

Z uporabo polnil, ki vsebujejo hialuronsko kislino, povečamo ustnice naravno. S pomočjo takih polnil, ustnicam vrnemo elastičnost, polnost in mladosten videz. Dermalna polnila hialuronske kisline so v zadnjih letih najbolj priljubljena in tudi največkrat uporabljena. So varna polnila in rezultat je zelo naraven. Na trgu obstaja več različnih polnil s hialuronsko kislino. Polnila proizvajalcev Teosyal, Restylane in Juvederm, so se izkazala za najbolj uspešne in najbolj priljubljene med strankami. Nekatera polnila vsebujejo tudi tudi lidokain. To je lokalni anestetik, ki postopek naredi še manj boleč, hkrati pa je popolnoma varen.

Polnila-s-hialuronsko-kislino

Kakšne so prednosti polnil iz hialuronske kisline?

Največja in najbolj opazna prednost, ki jo ima povečanje ustnic s hialuronom je sigurno naraven videz. S postopnim povečanjem ustnic, v razmakih, lahko dosežete res zelo naraven videz hkrati pa spremembo, ki ste si jo želeli. Druga prednost je tudi ta, da je pri tem načinu povečanja ustnic na koncu prisotnih manj modric. Hialuron povzroči manj modric ter oteklin, kot na primer druga dermalna polnila. S hialuronsko kislino ima popoln nadzor ter pregled nad količino snovi, ki je vbrizgana. Zdravnik ima boljši nadzor nad obsegom volumna ustnic. Prednost pa je tudi ta, da so rezultati pol-trajni. Učinki posega trajajo približno pol leta, lahko tudi več, nato pa je potrebna ponovitev. V veliki meri je trajanje odvisno tudi od strukture posameznikove kože, njegovega načina življenja in starosti ter tehnike vbrizgavanja. To je res dobra prednost, saj lahko prilagajamo naš videz glede na naše želje ter potrebe.

Kako pa sploh poteka povečanje ustnic?

Pred injiciranjem zdravnik nanese anestetik, v obliki kreme. Nato na ustnicah označi mesta, kjer bo injiciral polnilo. Za injiciranje snovi v ustnice, se uporablja zelo tanka in fina igla. Po injiciranju polnila, lahko mesta vbodov hladimo z ledom, kar bo olajšalo nelagodje in hkrati zmanjšalo oteklino. Razliko lahko opazite takoj po posegu, po zacelitvi, pa bo vaš videz ustnic izgledal popolnoma naraven in svež. Poseg je precej hiter, traja približno 15 minut. Odločite se lahko za različne količine polnila. Svetuje vam tudi zdravnik, ki glede na vaše želje in prejšnji videz ustnic prilagodi količino, ki jo potrebujete.

Možni stranski učinki

Nezaželeni učinki polnila hialuronske kisline so začasni in običajno trajajo le nekaj dni. So precej blagi in ne povzročajo dodatnih večjih težav. Lahko pride do krvavitve iz mesta injiciranja, otekline in podplutbe, pordelosti in do občutljivosti na mestu injiciranja.

Hialuronska kislina je popolnoma naravna sestavina, ki jo že imamo v našem telesu. Kljub temu, da je 100 % naravna, se vbrizgavanje odsvetuje nosečnicam ter doječim materam. Povečanje ustnic je odličen poseg, ki lahko marsikomu dvigne samozavest. Ne gre samo za povečanje ampak tudi za oblikovanje. Tako bodo vaše ustnice povsem skladne z vašim obrazom, hkrati pa bodo mladostnega ter polnega videza.

Avtor: