lesena okna

Lesena okna in zdravje: Kako lahko lesena okna izboljšajo kakovost zraka in počutje?

Okna sodijo v skupino stavbnega pohištva, ki ima pomembno vlogo pri vzdrževanju energetske učinkovitosti hiše, stanovanja ali katere druge nepremičnine. Med posebej kvalitetna pa uvrščamo lesena okna, ki si jih lahko ogledate na spletni strani www.lesenaokna.net/lesena-okna/. Toda kaj je tisto, kar to vrsto oken dela tako posebno, da se za njihovo montažo odloča vse več ljudi? Odgovor je preprost – izdelana so namreč iz enega najboljših materialov, ki jih premore mati narava, iz lesa. Ta združuje številne lastnosti, zaradi katerih vaš dom postane energetsko učinkovitejši, varnejši in dobro zvočno izoliran. Lesena okna pa so še marsikaj več, saj lahko z njihovo pomočjo bistveno izboljšate kakovost zraka v vašem domu, s tem pa seveda tudi svojo dobro počutje. Tako bi lahko rekli, da je odločitev za les zdrava in premišljena. Tisti, ki pa se zanj odloči pa pameten in odločen, da bo zase in svoje najbližje naredil največ, kar je v njegovi moči.

Narava v vašem domu

Lesena okna lahko srečamo že v domovih naših babic, saj gre verjetno za eno najbolj tradicionalnih in klasičnih oblik oken. Čeprav so njihovo priljubljenost za neko krajše obdobje zamenjala okna iz cenejših umetnih materialov, pa pa se zdi, da njihova priljubljenost med uporabniki vse bolj raste. S pomočjo novejših tehnologij izdelave in sodobnih tehnik montaže, so le ta namreč primerna tako za moderne novogradnje kot obnovljene objekte, pri katerih si želimo doseči optimalno energetsko učinkovitost in kar se da nizko porabo energije. Slednje pa je, na račun draginje energentov, postalo izjemnega pomena. Še več – lesena okna so postala sinonim za trajnostni način življenja, kar pa je tudi eden izmed glavnih razlogov, da jih v svojem domu želi vse več ozaveščenih prebivalcev.

Poleg vseh energetskih prednosti, ki vam jih prinšajo okna iz lesa, pa le ta združujejo tudi nekatere dodatne funkcionalnosti, ki jih zagotovo ne smemo prezreti. Poleg tega, da vam bodo ob pravilni negi služila več deset let, pa številne raziskave kažejo, da je prav les tisti, zaradi katerega bo zrak v vašem domu čistejši in veliko bolj zdrav. Nič čudnega, da se za okna iz lesa odločajo vsi tisti, ki imajo težave z dihali, alergijami ali astmo. Les namreč diha, zato zadihajte skupaj z njim tudi vi.

So tudi vas po prebranem začela zanimati lesena okna? Cena le teh je res da nekoliko višja, vendar iz večih razlogov ne bi smela predstavljati težave. Splošna kvaliteta in odlične lastnosti lesa kot materiala so namreč vaša najboljša investicija v zdrav dom, v katerem se bo dobro počutila vsa družina. Vsak vložen evro se vam bo tako zelo hitro povrnil. Če si zase in svoj dom želite le najboljše, potem obiščite spletno stran podjetja Kosec tim in si oglejte pestro ponudbo vrhunskih lesenih oken.

Zakaj izbrati lesena okna?

Kar nekaj dejstev govori v prid odločitvi za montažo lesenih oken. Vse pa se začne pri ključni surovini, iz katere so izdelana – les. Gre za material prihodnosti, saj upošteva vse naravne zakonitosti in zato nikakor ne škoduje okolju ali zdravju ljudi. Človek uporablja les že od nekdaj, v zadnjih letih pa je še posebej pridobil na svoji veljavi. Zakaj? Ker enostavno boljšega materiala za izdelavo oken in vrat preprosto ni. Z nakupom lesenih oken boste namreč dobili mnogo več, kot si sploh lahko predstavljate. Med njimi velja omeniti predvsem:

  • izjemno prijetno bivalno udobje,
  • vrhunsko mikroklimo,
  • brezčasno lepoto, ki jo daje les,
  • občutek topline ter hkratne elegance in domačnosti.

Pa si poglejmo, katere so tiste ključne prednosti, ki jih združujejo kakovostno izdelana lesena okna. V prvi vrsti gre za naravni material, ki v vaš dom prinese košček narave. Lesena okna z vami dobesedno dihajo in se odzivajo na okolje ter kot taka veljajo za trajnostno rešitev v gradbeništvu. Na račun sodobnih tehnoloških procesov, so okna iz lesa postala izredno priročna za modernega človeka. Od vas zahtevajo le minimalno vzdrževanje, navdušila pa vas bo tudi njihova dolga življenjska doba.

izdelava lesenega okna
Izdelava lesenega okna

Poskrbite za svoje zdravje

Številne stranke, katerih domovi se že lahko pohvalijo s svojimi lesenimi okni, opažajo, da je zrak v prostorih veliko boljši, čistejši, člani družine pa lažje dihajo. Slednje lahko pripišemo predvsem lesu, ki diha in na tak način samodejno regulira prehod zraka ter plinov med zunanjostjo in notranjostjo hiše ali stanovanja. Lesu kot naravnemu materialu se po kvaliteti ne more približati noben drug material. Ker diha in s tem omogoča konstantno kroženje zraka, poskrbi tudi za primerno vlažnost v vašem domu. Če se soočate s prekomerno vlago ali pa opažate pogosto pojavljanje plesni v hladnejših mesecih, potem so lesena okna najboljša možna rešitev za dotični problem.

Narava je tista, ki lahko s svojimi dobrinami kar največ prispeva k našemu dobremu počutju. Z odločitvijo za nakup lesenih oken boste tako naredili najboljšo investicijo v zdravje vas in vaše družine. S svojim značilnim videzom in prijetnim vonjem, ki ga oddajajo, pa bodo v vas vzbudila nek prav poseben občutek topline in domačnosti. Prijetno vzdušje v vašem domu pa je ključ do vaše notranje sreče in miru, ki nam ga v sodobnem času še prevečkrat primanjkuje.

Zanimive informacije o oknih in vratih lahko spremljate na socialnih omrežjih. Želite izvedeti kaj več o lesenih oknih? Potem obiščite tudi Facebook stran podjetja Kosec tim in spremljajte zanimivosti in novice.

Lesena okna – cenik

Lesena okna (cenik s podrobnimi opredelitvami vam posreduje ponudnik Kosec tim) zagotovo niso najcenejša, saj je v njihovo končno ceno vključenih kar nekaj bistvenih korakov, ki zagotavljajo njihovo najvišjo stopnjo kakovosti. Lesena okna je namreč potrebno predhodno obdelati in ustrezno zaščititi, saj lahko le kot taka v popolnosti služijo svojemu namenu.

Če vas zanimajo lesena okna (cenik vam pošljejo po izpolnitvi spletnega obrazca), potem nikakor ne smete prezreti dejstva, da si boste z njimi zagotovili povsem nov nivo bivanja. Čeprav je začetna investicija v nakup tovrstnih oken res nekoliko višja, pa se moramo zavedati, da se investicija zelo kmalu povrne. S pomočjo lesenih oken naš dom namreč postane energetsko varčen, saj ima les odlične izolativne sposobnosti. Manjše izgube energije pa se poznajo na bistveno nižji položnici za ogrevanje.

Še ena dobra lastnost za vse tiste, ki si želite lesena okna (cenik pridobite na spletu), pa je možnost sofinanciranja s strani Evropskega sklada. Verjetno tudi vas zanima, kakšne so zahteve za pridobitev eko subvencije? Najpomembnejša lastnost pri pridobivanju nepovratnih sredstev za tovrstno stavbno pohištvo je toplotna prehodnost. Če je prehodnost nizka pomeni, da bo uspešno preprečila uhajanje toplote iz vašega doma. Posledično boste tako prihranili pri sami energiji in stroških zanjo. Zahtevo za pridobitev subvencije okna iz lesa brez težav izpolnejo, saj je njihova toplotna prehodnost (Uw) le 1,1 Wm2K in manj. Če si želite izvedeti kaj več o pridobitvi povratnih sredstev vam svetujemo, da stopite v stik z ekipo podjetja Kosec tim – tukaj lahko nadete njihov kontakt.

lesena okna cenik
Lesena okna – cenik pridobite z izpolnitvijo obrazca

Tudi vas zanimajo lesena okna? Cenik pridobite tako, da ga naročite na spletni strani podjetja Kosec tim. Vaša naloga je, da izpolnete kontaktni obrazec z vsemi potrebnimi podatki (ime, priimek, telefonska številka, email naslov), pripišete, katera zadeva vas zanima in po želji napišete sporočilo, v katerem navedete vse, kar si želite vedeti o lesenih oknih, njihovi izdelavi in montaži. Več informacij kot boste navedli, bolj točno ponudbo bo lahko svetovalec sestavil za vas. Ta vas bo nato tudi kontaktiral in dogovorili se boste lahko o vseh podrobnostih. Naj lesena okna poskrbijo za popolno bivanje tudi v vašem domu!

Avtor: