povečanje ustnic

Kako poteka povečanje ustnic in koliko vas bo poseg stal?

Za povečanje ustnic se ponavadi odločajo ženske, ki imajo pretanke ustnice, pa bi si želele bolj polne in ženstvene. Nekatere pa se za poseg odločijo zaradi vidnih znakov staranja, kot so gubice okrog ustnic. Izgled ustnic lahko spremenimo z različnimi posegi. Začasno povečanje ustnic lahko dosežemo s polnili, lahko pa se odločimo za poseg, ki nudi trajne rezultate, kot je naprimer vbrzgavanje maščobe ali silikonske vsadke.

Polnila

Najpogosteje izbrana metoda za povečanje ustnic so naravna polnila. Poseg se opravi v lokalni anasteziji in je minimalno invaziven. Uporablja se različna polnila, najbolj popularna pa je hialuronska kislina, ki prinaša veliko prednosti:

  • Po injiciranju gel podpre tkivo ustnic.
  • Zdravnik ima boljši pregled nad obsegom volumna ustnic.
  • Injiciranje lahko poteka postopoma, dokler ne dosežemo željenih rezultatov.
  • V primerjavi z drugimi polnili, ne povzroča oteklin.
  • Trajnost učinka je šest mesecev, nato je treba postopek ponoviti.
  • Ker je hialuronska kislina naravno prisotna v našem telesu, se stranski učinki pojavijo zelo redko.
  • Če z rezultatom nismo zadovoljni, se lahko gel iztisne iz ustnice.

povečanje ustnic

Povečanje ustnic s hialuronsko kislino poteka razmeroma hitro. Najprej kirurg nanese kremo, ki je lokalni anestetik. Nato označi območje, ki ga želi popraviti, povečati in ga s tanko iglo napolni s snovjo, kot je hialuronska kislina. Mesto vboda se lahko hladi z ledom, načeloma pa oteklina ne nastane. Prednost pred drugimi polnili je, da je po posegu občutek popolnoma naraven in da ni občutka tujka v ustnici. Lahko se pojavijo blagi stranski učinki, kot je pordelost, občutljivost, rahla oteklina, srbenje, blaga modrica, vsi znaki pa so kratkotrajni in izzvenijo v parih dneh.

Silikonski vsadki

Narejeni so iz silikonskega elastomera, ki je na otip podoben ustnici. Najprej se naredi rez kože ob ustnici, nato pa se vstavi vsadek. Na enak način se lahko vsadek tudi odstrani. Za tako povečanje ustnic se odločijo tisti, ki želijo trajne rezultate.

Silikonski-vsadki

Vbrizganje maščobe

Pri tem posegu se ustnice poveča z lastno maščobo, ki jo s pomočjo liposukcije odvzamejo na drugem delu telesa. Odvzeto maščobo se očisti in vbrizga s tanko iglo. Včasih je treba postopek ponoviti zaradi raztapljanja maščobe. Navadno je takoj po posegu prisotna oteklina, ki izveni v roku dveh tednov. Načeloma drugih stranskih učinkov ni.

Presadek ustnice

Poseg pri katerem vzamemo presadek kože iz drugega lepotnega posega, kot je naprimer lifting obraza, in jo podobno kot silikonski vsadek, skozi tanko iglo injiciramo v ustnico. Ker je to lastno tkivo, ne povzroča stranskih učinkov ali alergij, hkrati pa se lepo vraste v okolno tkivo.

Presadek ustnice

Cena za povečanje ustnic

Odvisno od tega s kakšnim posegom si želite korigirati ustnice, je odvisna tudi cena. Najprej se boste pri kirurgu najavili za posvet, kjer se boste pogovorili o vaših željah. Ponavadi se tudi tistim, ki si želijo trajne vsadke svetuje, da najprej poskusijo polnila s kratkotrajnim rezultatom, in šele, ko vidijo izgled, se odločijo za trajne vsadke. Za posvet boste odšteli cca 50 evrov. Aplikacija dermalnega polnila, oziroma hialuronske kisline stane približno 300 evrov za 1ml polnila. Če želite ustnice še preoblikovati, boste morali prišteti v ceno posega še 200 evrov. Včasih so se kirurgi odločali za silikonske, oziroma umetne vsadke, danes pa se večinoma uporablja naravne snovi, kot je hialuronska kislina.

Avtor: