fizioterapija

S fizioterapije do boljše kakovosti življenja

Fizioterapija je uradno priznana medicinska stroka, ki bolnikom pomaga do boljše gibljivosti sklepov in je namenjena vsem, ki imajo težave na primer po poškodbi, možganski kapi, zaradi srčno žilnih obolenj, Parkinsonovi bolezni, multipla sklerozi in še bi lahko naštevali. Profesionalna in učinkovita je fizioterapija, ki jo nudi podjetje Therapia, fizioterapija na domu, d. o. o., je novost na našem področju tudi zato, ker se lahko izvaja na vašem domu ali preko spleta. Lahko se naročite na brezplačen pregled, kjer diplomirani fizioterapevt oceni stanje bolnika in priporoči primerno terapijo.

Fizioterapija pomaga, če je človek nepokreten in če ima težave z ravnotežjem. Kar 97 procentno uspešnost s fizioterapijo beleži najstarejše podjetje Therapia za pomoč na domu, pacienti pa so v povprečju stari med 70 in 100 let, obravnavajo pa tudi mlajše. Največ je takih, ki imajo nevrološke težave, katere izhajajo iz bolezni mišic, živčevja in možganov. V ogroženo skupino spadajo tudi travmatološki bolniki, ki trpijo zaradi obrab in zaradi poškodb ter degenerativnih sprememb sklepov. Izvzeti niso niti revmatološki bolniki z revmatoidnim artritisom ter osteoporozo. Fizioterapija obravnava tudi srčno žilne bolnike po preživeti možganski kapi ali srčnemu infarktu.

fizioterapija

Izkušeni strokovnjaki podjetja Therapia se najprej oglasijo na domu bolnika zato, da bi s pomočjo brezplačnega pregleda ugotovili, kakšno je njegovo stanje ter na kakšen način je možno doseči najboljše možne rezultate in v kolikšnem času, glede na to, kar omogoča fizioterapija. Zakaj so se odločili nuditi ljudem brezplačen pregled, iz podjetja Therapia pojasnjujejo, da je to do ljudi najbolj pošteno, saj se terapija še niti ni začela. Nato, ko so rezultati znani, ko jih poda izurjen strokovnjak diplomiran fizioterapevt, se lahko dogovorijo z bolnikom, ali ga bodo obiskovali na domu ali pa izvajali terapije s pomočjo internetne tehnologije na daljavo, kar je bila zelo pogosta in tudi učinkovita praksa med korona krizo.

Zelo zanimivo je, kako je podjetje Therapia razvilo svojo izjemno učinkovito metodo. Preučevanje in raziskovanje sta potekala 12 let in danes imajo izvrstne rezultate pri večini bolnikov, ki si spet povrnejo nazaj prejšnje stanje, prožnost in možnosti gibanja ter motoriko. Po boleznih ali poškodbah namreč telo izgubi svoj spomin za motoriko, kako se je prej gibalo in je bilo navajeno toliko let. Nekateri preležijo dolgo časa, nekateri izgubijo spomin oziroma se na nek način spremenijo centri za ravnotežje v možganih, tako da človek ni več dovolj gibljiv, kot je bil prej. Obrabe in starost naredijo svoje, pri tem pa seveda pomaga pravilno gibanje, da se zopet nazaj obudijo veščine ter spomin celice na gibanje, k čemur največ pripomore pravilna fizioterapija. Zato so strokovnjaki v podjetju Therapia prišli na idejo, da bi opazovali dojenčke. Dojenčki so namreč tista bitja, mala in drobcena, ki so nemočna in se morajo gibanja šele naučiti. Narava je tako poskrbela, se otrok s pomočjo raznih naravno gensko zapisanih vaj nauči gibanja, stati na nogah, teči, voziti kolo in še marsikaj kasneje v življenju. Zato so v podjetju Therapia menili, da je naravni način učenja gibanja najboljši način na svetu in ga je vredno posnemati. Če ima namreč otrok težave in preskoči faze razvoja, valjanja po leh, kobacanja, plazenja, racanja … ima potem kasneje v življenju vidne motorične težave, zato včasih tudi njim pomagata prav fizioterapija in izkušen fizioterapevt, kar pomeni, da lahko zdravijo tudi otroke z motoričnimi težavami.

fizioterapija

Tako je podjetje Therapia s posnemanjem naravnega razvoja dojenčka razvilo svojo izjemno učinkovito metodo zdravljena ljudi, ki se morajo dejansko zopet znova, kot otroci, naučiti gibanja. Celice ponovno obudijo spomin na to, kako morajo delovati pri gibanju, kako morajo delovati sklepi, kako se hodi in drži ravnotežje. Z vztrajno vajo pravilna fizioterapija in potrpežljiv ter izurjen fizioterapevt v določenem času dosežeta izjemne učinke pri vseh pacientih.

Ena najbolj stresnih sprememb je lahko poškodba, kajti to je nenadna sprememba, ki človeka v trenutku postavi pred dejstvo, da se sedaj ne more gibati in opravljati del, ki jih je  bil vajen. Človek doživi hud stres in izgubi lahko motivacijo, ki jo le stežka dobi nazaj, ker je fizično močno oviran. Diplomiran fizioterapevt z izkušnjami bo pomagal taki osebi najti motivacijo, jo spodbuditi k terapiji. Ker gre za fizioterapijo na domu, pacient ni ločen od svojih svojcev, kar je precej lažje ter mu ni treba biti odvisen od drugih, da bi obiskoval fizioterapije, zato je taka oblika pomoči zares učinkovita.

fizioterapije

Pomembno je tudi, poudarjajo v podjetju Therapia, da je fizioterapija strokovno izvedena, saj praviloma imajo skoraj vsi pacienti več težav in ne samo ene. Fizioterapevt bo s pomočjo temeljitega in strokovnega pregleda ugotovil, kje vse je težava ter načrtoval zdravljenje na pravilen način, da se izogne morebitnim težavam, ki so lahko povzročene s tem, da se izboljša ena težava, druga pa se na ta račun celo poslabša. Zato je strokovna in načrtna fizioterapija za vsakega posameznika še kako pomembna.

Avtor: