oblikovanje telesa

Oblikovanje telesa za lep izgled in zdravje brez kirurgije

Oblikovanje telesa ni le estetska zahteva posameznikov do sebe, ampak je tudi preventiva, ki pomaga ohranjati naše zdravje. Gre za to, da se v telesu nabere preveč celulita, ki ga je izjemno težko odpraviti, ker ni v vodi topen. Gre za zastarane maščobe, ki se obdajo z vodo, zato pod prsti začutimo lahko grudice in vidimo pomarančasto kožo tam, kjer se je celulit nabral. Pri tem pomaga oblikovanje telesa kajti tak celulit je zdravju nevaren in slabo vpliva na ožilje, gibljivost, povzroča lahko debelost, zastrupljanje in zakisanje telesa ter slabo delovanje organov. Nenazadnje povzroča slabo voljo in slabo počutje ter lahko tudi glavobole in menstrualne krče.

Komu pomaga oblikovanje telesa?

Dejansko ni res, da imajo celulit samo ženske. Imajo ga tudi moški, pri katerih pa se taka maščoba ne vidi zaradi same konstrukcije in oblike telesa. Celulit nastane predvsem zaradi nepravilne prehrane, zaradi premalo gibanja, ko ne pokurimo dovolj maščobe, zaradi vnašanja preveč sladkorjev in maščob v telo, zaradi alkohola, kajenja in stresa. Pri teh tegobah si lahko pomagate sami, če ne gre, pa poiščite strokovno pomoč.

Oblikovanje telesa ni le kozmetična korekcija ne prav lepega izgleda telesa, ampak tudi zdravstvena težava. Tam se namreč limfa težko pretaka in se tkivo deformira v maščobne celice obdane z vodo, ki se ne topijo, zato jih ne moremo odpraviti z dieto ali stradanjem. Dejansko bi vam to celo odsvetovali.

oblikovanje telesa

Pravijo, da celulita nimajo vzhodnjakinje, ker je taka njihova genetika. To ne drži povsem, ker je odkazano, da genetika na to ne vpliva, ampak kultura in način prehrane ter gibanja in razmišljanja. Oblikovanje telesa zato pomaga vsem, ki se prepustijo kozmetičarjem, da jim odpravijo celulit. To pa se naredi na več načinov.

Oblikovanje telesa na več načinov

Nemanj priporočamo kirurško oblikovanje telesa, kjer se odstrani celulit s kirurškim posegom. To je precejšen poseg v telo in ponavadi nima dolgoročnega učinka. Je pa seveda najhitrejši način od lepe postave. Vendar je za dolgotrajno lepoto in za zdravje treba malo počakati in malo več vložiti. Samo tri mesece traja, da vam odpravijo celulit na nekirurški način, ki je telesu prijazen in dolgotrajen ter povsem neboleč.

Najdaljši in tudi najbolj učinkovit način, vendar najbolj naporen, pa je, da si delate kopeli iz bršljanovih listov, se sami masirate in ščipate po delih telesa, kjer imate celulit, intenzivno vsak dan telovadite in tečete vsaj 3o minut. Tudi ta metoda, ki najcenejša, je izjemno učinkovita, vendar je zmore le malo ljudi, saj lahko traja tudi do enega leta, da se celulit odstrani. Pri tem ne pozabite, da morate spremeniti način prehrane, ki vam je celulit tudi povzročila.

Oblikovanje telesa

Odpravljanje celulita na nekirurški način v 5-ih korakih

Oblikovanje telesa na nekirurški način poteka v petih korakih in sicer takole:

  1. Najprej strokovnjak za LPG terapijo skrbno pregleda pacienta in določi predle, ki jih bo zdravil. To so največkrat trebuh, boki, zadnjica, stegna, roke in hrbet.
  2. V drugem koraku se vam naredi body, ki je samo vaš in se ga hrani v salonu. Uporabljate ga zato, da je terapija za vas bolj prijetna. Body je narejen iz tkanine.
  3. V tretjem koraku se izvaja terapija, ki je 100 % naravna metoda. Deluje tako, da spodbuja metabolizem maščobnih celic, ki postanejo tako aktivne, da pričnejo sproščati skladiščeno energijo. Ta terapija je povsem neboleča. Je neinvazivna metoda zatezanja. Vaše vezivno tkivo začne naravno proizvajati kolagen in elastin. Metoda, s katero se terapija izvaja, pa je tehnološko dovršena in pametna diamantna glava, ki gladi kožo. Metoda nima stranskih učinkov. Rezultati pa so vidni od 3. terapije naprej.
  4. Četrti korak je digitalno slikovno spremljanje, kako oblikovanje telesa pri vas napreduje. Izvajajo se tudi meritve, da se preverja, koliko je terapija že napredovala in koliko celulita ste že izgubili. Glede na rezultate se tudi prilagajajo terapije za naprej.
  5. Po dvanajstih terapijah bo rezultat dosežen in je tudi garantiran glede na dosedanje izkušnje.
  6. Odpravljanje-celulita

Avtor: