Mediestetik

Vas zanima, kako postati mediestetik ali dermaestetik?

Aikon Akademija se ukvarja z razvojem usmerjenih izobraževanj na področju kozmetične terapije. Vas zanima, kako postati mediestetik? Izobražujete se lahko v programu mediestetik in dermaestetik. Aikon Academy je namenjena ustvarjanju profila vrhunskih strokovnjakov, ki z celovitim pristopom uspešno rešujejo zahtevnejše problematike kože. Ustanovljena je bila kot odgovor na izzive, s katerimi se sooča kozmetična praksa, kot je neučinkovitost in nestrokovnost kozmetičnih storitev. S svojimi izobraževanji omogoča nadgradnjo kozmetične nege v kozmetično terapijo na osnovi medicinskega pristopa, kar prinaša več informacij, več neodvisnega znanja in več kompetenc za kozmetični praksi. To ustvarja nove razvojne možnosti za izvajanje kozmetičnih storitev na najvišji ravni.

Postanite mediestetik – strokovnjak za obravnavo kompleksnih stanj kože

Mediestetik je strokovnjak za mediestetsko terapijo, ki se ukvarja s področnim kozmetičnim zdravljenjem sekundarnih težav kože. Razume mehanizme nastanka in pozna ustrezne terapevtske pristope za patološko spremenjeno kožo. S poznavanjem in izbiro ustreznih preventivnih, rehabilitacijskih in reverzibilnih terapevtskih pristopov zagotavlja svojim strankam učinkovite rešitve in vidne rezultate. Njegove strokovne odločitve temeljijo na objektivnih znanstvenih spoznanjih in nudi neodvisno strokovno obravnavo, ne glede na trenutne trende blagovnih znamk.

Mediestetik
Izobraževanje za mediestetika – ključ do uspešne kariere.

Učinkovito reševanje problematike kože – Mediestetik

Program Mediestetik II. stopnja vključuje naslednja predavanja: Anatomija – ključ do modeliranja obraza, Kozmetična dermatologija I, Imunologija, Endokrinologija – hormoni in kož, Inci II – mehanizmi delovanja učinkovin, Staranje – ključni dejavniki staranja in anti-age režimi, Kozmetična terapija II – problematike kože in patologija in možnost opcijskega zaključnega izpita II. stopnje. Program Mediestetik vam omogoča, da pridobite napredna znanja s področja kozmetične terapije, ki vam omogočajo karierni napredek!

Program Mediestetik – nadgradnja strokovnega znanja na področju mediestetske kozmetične terapije

Priporočamo vam program Mediestetik, če želite izboljšati svoje strokovno znanje na področju mediestetske kozmetične terapije in poglobiti svoje znanje o medicinsko-farmacevtskih osnovah. Program vam bo omogočil postati strokovnjak za obravnavo kompleksnih stanj kože in pravilno obravnavati kožo s patologijo. Program bo tudi nadgradil programe vašega salona z medicinsko-farmacevtskimi osnovami. Program Mediestetik je primeren za tiste, ki ste uspešno zaključili izobraževanje I. stopnje Dermaestetik in si želite nadgraditi svoje znanje na področju mediestetske terapije.

Korak pred konkurenco s programom Dermaestetik – specialist napredne kozmetične terapije

Dermaestetik je prvi korak v napredno kozmetično terapijo, ki se osredotoča na globlje razumevanje kože in njenih problematik. Temelji na medicinskih metodah in uporablja znanstveno potrjene pristope, ki omogočajo učinkovito reševanje kompleksnih stanj kože. Dermaestetik strokovnjaki so neodvisni od trenutnih trendov in smernic blagovnih znamk, in svoje odločitve sprejemajo na podlagi objektivnega znanja in medicinskih osnov. Za učinkovito nego kože se pridružite strokovnjakom, ki zagotavljajo učinkovite rešitve in vidne rezultate.

Nadgradite svoje strokovno znanje s programom Dermaestetik

Po zaključenem programu Dermaestetik boste imeli sposobnost izvajati napredno kozmetično terapijo, razširili strokovne kompetence, učinkovito reševati primarne problematike kože, izboljšali kozmetične storitve, nadgradili vašo ponudbo in z manj vloženega dela dosegali boljše rezultate. Vaš ugled bo gradil na znanju, strokovnosti in kvaliteti, kar vas bo postavilo vedno korak pred konkurenco. Po opravljenem zaključenem izpitu boste prejeli naziv Dermaestetik – specialist napredne kozmetične terapije.

Mediestetik
Naučite se izboljšati videz in počutje vaših strank z izobraževanjem za mediestetika in dermaestetika

Specializacija na področju kozmetične terapije

Cilj programa Dermaestetik je specializacija na področju kozmetične terapije. Izobraževanje vključuje usvajanje strokovnih znanj o delovanju kože in napredni kozmetični terapiji, sposobnost razlikovanja med medicinskimi in kozmetičnimi stanji kože ter reševanja kompleksnih kožnih problematik s celostnim pristopom. Program omogoča tudi načrtovanje osebno prilagojenih programov z upoštevanjem telesnih vplivov na kožo in učinkovito kombiniranje kozmetičnih izdelkov, prehranskih dopolnil in aparaturnih tehnik. Skozi predavanja se bodo študenti učili novih načinov razmišljanja in razvijali kritičen pogled na učinkovitost kozmetičnih postopkov, izdelkov in aparatur.

Program Dermaestetik je namenjen vsem, ki želijo nadgraditi svoje znanje o negi kože in v svoje delo uvesti napredno kozmetično terapijo. Program vključuje 7 celodnevnih predavanj (ali modulov), gradiva za posamezna predavanja, paket dobrodošlice na Akademijo, posvet s strokovnjaki akademije Aikon, svečano podelitev diplom, diploma, vpis v register dermaestetikov in podporo pri marketingu

Aikon Akademija – celovito izobraževanje v kozmetični terapiji za reševanje zahtevnejših problematik kože

Akademija deluje z namenom razvijanja kozmetične terapije, gradnje profila vrhunskega kozmetičnega strokovnjaka, zagotavljanja neodvisnih in uporabnih strokovnih informacij, izboljšanja kakovosti znanja v kozmetičnem sektorju, trajnega krepitev kozmetične stroke, promoviranja medicinskega pristopa v kozmetični industriji, povečanja kredibilnosti in varnosti kozmetičnih storitev, oblikovanja in uveljavljanja novih strokovnih kompetenc ter povezovanja akademske in uporabniške sfere z ustvarjanjem uporabnih in razumljivih znanj. Različni izobraževalni programi za nego kože v okviru Aikon akademije so prilagojeni potrebam in zahtevam različnih strokovnjakov v kozmetičnem sektorju. Obiščite tudi Aikon Academy Facebook stran, kjer lahko najdete aktualne novice in dogodke iz področja nege kože, ki jih organizira Akademija Aikon.

EBC načelo za varno in učinkovito kozmetično terapijo

Načelo EBC (Evidence Based Cosmetics) temelji na vestni, eksplicitni in kritični uporabi dosedanjih in razpoložljivih dokazov, ki se združujejo z najboljšimi primeri kozmetičnih ekspertiz ter se upoštevajo vse preference in vrednote pri obravnavi posameznika. EBC ima kot cilj razvoj in uporabo naprednih diagnostičnih orodij, ki omogočajo merljivost, sledljivost in analizo problematik kože ter celostno obravnavo posameznika. Temelji na petih osnovnih gradnikih: pretvorba potreb po informacijah, upoštevanje dokazov, kritična presoja, celovitost in vrednotenje uspešnosti in učinkovitosti. Uporaba EBC virov lahko pomaga vnašanju EBC v prakso, saj ti viri nenehno iščejo, vrednotijo in povzemajo nova znanja in dokaze, kar krepi kozmetično stroko in ji daje večjo kredibilnost in varnost.

Interdisciplinarni pristop AAST omogoča povezovanje različnih področij, kot so farmacija, medicina, kozmetika, tehnologija, psihologija, management, ekonomija in druga sorodna področja. S tem se ustvarja uporabno in razumljivo znanje, ki se povezuje z akademsko in praktično sfero. AAST zavezuje k soustvarjanju in razvoju področja kozmetične terapije, razvoju sodobnega profila kozmetika, ki uspešno rešuje različne problematike kože, izboljšanju dotoka uporabnih strokovnih informacij, izboljšanju in izpopolnjevanju profesionalnega statusa, dvigu kvalitete znanja v kozmetičnem sektorju in trajnem krepitev stroke, skrbi za uveljavitev načela EBC, v kozmetični stroki ter s tem stroki dviguje kredibilnost in varnost, oblikuje in uveljavlja nove strokovne kompetence.

Staranje kože

Obraz je naša zunanja podoba, ki jo vsi opazujemo in s katero se vsi ocenjujemo. Zdrava, gladka in enakomerna koža na obrazu vpliva na to, kako se vidimo in kako nas drugi vidijo. Barva in struktura kože igrajo pomembno vlogo pri odboju svetlobe, ki naše obrazne poteze naredi bolj vidne in privlačne. Izboljšanje kvalitete kože lahko pomaga k bolj normalnemu ali pomlajenemu videzu, kar je lahko bolj učinkovito kot kirurški posegi.

Vpliv notranjih in zunanjih dejavnikov na staranje kože

Proces staranja kože je neizogiben in je posledica kombinacije notranjih in zunanjih dejavnikov. Glavni zunanji dejavniki, ki prispevajo k staranju kože, sta sončenje in kajenje. Notranji dejavniki, ki vplivajo na staranje kože, vključujejo hormonsko staranje, ki je odvisno od količine spolnih hormonov, kot so estrogeni pri ženskah in androgeni pri moških. Ko oseba preide v menopavzo oziroma andropavzo, se staranje kože pospeši. Dedni dejavniki imajo le omejen vpliv na staranje kože, vendar lahko zmanjšamo hitrost staranja z omiljevanjem zunanjih dejavnikov. Sončni žarki so odgovorni za 70-80% sprememb kože ob staranju.

Vpliv sončnih žarkov na kožo

Kumulativni učinek sončnih žarkov lahko močno vpliva na kožo, saj lahko zmanjša njeno elastičnost, naredi grobo in povzroči nastanek gub in nepravilnih pigmentacij. UV žarki povzročajo škodo zaradi fotokemičnih reakcij, ki ustvarjajo kisikove proste radikale. Te molekule uničujejo genetski zapis in osnovne gradnike kože, kot je kolagen. Telo se lahko proti prostem radikalom brani z antioksidanti, kot so vitamini A, C in E in koencim Q10, ki ujamejo in neutralizirajo molekule proste radikale. S staranjem in izpostavljenostjo UV žarkom se v koži vedno manj naravnih antioksidantov. Koža se lahko začne starati med 20 in 30 leti, postopoma oslabljajo osnovni gradniki kože.

Mediestetik
Naučite se novih tehnik za popoln videz

Spremembe v epidermisu, dermisu in podkožnih strukturah

Epidermis (povrhnjica) se počasi obnavlja in pospešeno staranje kože, saj se zmanjša proizvodnja snovi, ki kožo navlažijo. Koža postane bolj suha in groba, izgubi pa tudi sijaj. Z leti se tudi zaščita pred UV žarki zmanjša, kar pospešuje proces staranja. Starostniki imajo tudi manjši imunski odziv, zato je koža bolj dovzetna za vnetja in se počasneje celi.

Dermis (usnjica) vsebuje manj kolagena in elastina, ki dajeta koži strukturo in oporo. S staranjem se zmanjša tudi proizvodnja hialuronske kisline, zato se koža izsuši in postane uvela. Število kapilar se zmanjša, kar oslabi prekrvavitev kože, zaradi česar izgubi mladosten rožnat odtenek.

Podkožne strukture se spreminjajo v velikosti in obliki maščobnih celic. S staranjem se oslabijo vezivne pregrade, zmanjša pa se tudi velikost maščobnih celic, kar povzroča izgubo prostornine in pojav globokih gub. Obraz izgubi mladosten videz in postane otožen in suh.

Nega kože z različnimi izdelki

Nega kože se začne pri izbiri pripravkov za nego kože. Pomembno je razlikovati med tistimi, ki kožo ščitijo in ohranjajo v naravnem ravnotežju ter tistimi, ki izboljšajo in omilijo že nastale starostne spremembe. Prva skupina vključuje izdelke za čiščenje, vlaženje in zaščito pred soncem in prostimi radikali, ki pomagajo ohranjati kožo zdravo in zavirajo procese staranja. Druga skupina vključuje izdelke, ki kožo poskušajo obnoviti in spremeniti. Da bo nega kože učinkovita je pomembno, da prepoznamo vrsto kože in njene potrebe, ter na podlagi tega izberemo ustrezne izdelke.

Kremo proti staranju je najbolje uporabiti, ko začnejo postajati očitni znaki staranja kože, ki se običajno pojavijo okoli 30. leta. V tem obdobju lahko uporabljamo pripravke prve skupine, ki vsebujejo snovi, ki kožo vlažijo, hranijo in jo ščitijo pred zunanjimi vplivi. V kasnejših obdobjih, ko se pojavijo bolj izraziti znaki staranja, kot so gube, pigmentacije in suha koža, lahko postopno dodajamo pripravke druge skupine, ki vsebujejo snovi, ki kožo regenerirajo in obnavljajo. Nega kože je različna odvisno od življenjskega obdobja v katerem se nahajamo.

Vitamin A ima biološko aktivno obliko retinoične kisline, ki pomaga pri rasti fibroblastov in tvorbi kolagena, kar izboljša strukturo kože in omili gube in pigmentacije. Vendar pa lahko retinoična kislina draži kožo, zato se v kozmetičnih izdelkih pogosto uporabljajo manj potentni derivati, kot so retinol, retinaldehid in retinil palmitat. Raziskave o učinkovitosti teh derivatov so malo in pravilno zasnovane.

Vitamin B nima veliko znanstveno dokazanega vpliva na proces staranja kože, vendar so se ob uporabi njegovih analogov, kot sta Niacinamide B3 in DMAE, izboljšale plitke gube in pigmentne spremembe ter elastičnost kože.

Vitamin C je naravni antioksidant in ima aktivno obliko askorbinske kisline, ki je potrebna za tvorbo kolagena. Učinkovitost vitamina C pri upočasnjevanju procesov staranja je bila dokazana. Uporaba vitamina C v obliki mazila izboljša strukturo in sijaj kože, zmanjša gube in ohlapnost kože. Raziskave so pokazale večjo čvrstost in izboljšanje strukture medceličnega matrika po uporabi mazil s koncentracijo vitamina C. Vitamin C je ena redkih spojin, katerih učinkovitost je bila dokazana tudi v kozmetičnih izdelkih proti staranju kože.

 

Avtor: