zdrava večerja za hujšanje

Kaj je najboljša zdrava večerja za hujšanje?

Zagotovo ste že slišali, da zvečer po šesti uri ne bi smeli več zaužiti veliko hrane predvsem pa ne mastne in težke hrane. Seveda če dobro pomislimo, gre za povsem logično razmišljanje, kajti večina ljudi, ki dela podnevi, ponoči spi, kar pomeni, da nismo pretirano aktivni, zato ne porabljamo vseh zaužitih kalorij.

zdrava-vecerja-za-hujsanje

Od tukaj tudi izhaja rek, da je zajtrk najbolj pomemben obrok dneva, saj nas napolni z energijo, ki jo potrebujemo skozi dan. Pri zajtrku je pomembno, da zaužijemo polnozrnate sestavine, žitarice, k obroku pa ne smemo dodati niti kakšnega sadja ali beljakovin. Kako torej poskrbeti za večerjo? Zdrava večerja za hujšanje mora vsebovati hranila, ki niso preveč mastna in težka za želodec. Čeprav solata in zelenjava zagotovo veljata za zdravo hrano, pa solata zagotovo ni najbolj primerna v kolikor je zdrava večerja za hujšanje naše vodilo prehranjevanja. Kajti, solata je izjemno težka hrana za želodec, ki jo bo čez noč nekoliko težje dobro prebavil.

zdrava večerja za hujšanje

Zdrava večerja za hujšanje mora biti zaužita nekaj ur pred spanjem. Zagotovo se morate izogibati mastni hrani, kot je recimo ocvrta hrana, ter ogljikovim hidratom, ki jih najdemo v testeninah, krompirju in kruhu. Takšna hrana je primerna za kosilo ali pa pred aktivnostjo, saj nas napolni z energijo, hkrati pa je tudi pretežka, da bi se z njo prehranjevali zvečer. Zdrava večerja za hujšanje je recimo obrok, ki je lahko pripravljen iz vašega najljubšega jogurta, ki mu lahko dodamo narezano sadje, pest najljubših oreškov, chia semena, ter zdrobljen piškot.

zdrava-vecerja-za-hujsanje-2

Zagotavljamo vam, da vas bo takšna večerja za hujšanje nasitila, hkrati pa boste zaužili nekaj svežega in hranilnega ter polnega vitaminov. Zaužijete lahko pa tudi na hitro pripravljen smuti, pri katerem imate neomejeno možnosti izbire, sestavite si ga lahko po izključno vašem okusu. Uporabite lahko tako sadje, zelenjavo, mleko in različne dodatke. Zdrava večerja za hujšanje pa so lahko tudi vaši najljubši kosmiči, ki jih zmešate z mlekom ali pa jogurtom.

Avtor: