facetite

FaceTite – neinvaziven poseg pomlajevanja vratu

Estetski popravki v sodobnem svetu niso nobena novost. Danes obstajajo številni lepotni posegi, ki na različne načine prispevajo k bolj mladostnemu videzu posameznika. Pa ste že slišali za vse pogostejši in minimalno invaziven poseg FaceTite? Angleški izraz označuje pomlajevanje in zatezanje spodnjega dela obraza in vratu, ki nemalokrat prva začneta kazati znake staranja. Če se želite znebiti neprivlačnega podbradka na enostaven, hiter in neinvaziven način, potem je FaceTite prava izbira za vas. Gre namreč za najintenzivnejšo nekirurško terapijo, ki že po enem samem posegu odpravi neprivlačen podbradek in druge nepravilnosti spodnjega dela obraza in vratu.

Tako FaceTite, kot tudi NeckTite sodita med novejše terapije, ki omogočata, da brez uporabe kirurških metod dosežemo želen videz in veliko bolj mladosten in svež izgled. Oba posega izvajajo tudi na priznani kliniki za estetsko kirurgijo Urbana estetika, kjer se lahko pohvalijo z dolgoletnimi izkušnjami in delom priznanih strokovnjakov s področja lepotne kirurgije in estetskih popravkov. Če ste tudi vi že dalj časa nezadovoljni z izgledom spodnjega dela obraza in vratu, potem lahko rezervirate termin na kliniki in se z usposobljenimi strokovnjaki pogovorite o postopku.

Neprivlačen podbradek

Številni ljudje se v svojem življenju soočajo z neprivlačnim podbradkom, ki lahko na neki točki postane tako zelo neprijeten, da posamezniku začne oteževati normalno vsakdanje življenje. Osega, ki ima zaradi izrazitega podbradka in viseče kože znižano stopnjo samozavesti, se lahko slej ko prej začne soočati tudi s številnimi drugimi psiho-socialnimi problemi. Toda kaj je sploh razlog za nastanek podbradka?

facetite 1
FaceTite

Najpogostejša razloga za nastanek podbradka sta prekomerna telesna teža in starost. Podbradek lahko z leti nastane kot posledica nalaganja maščobe na tem predelu telesa. Poleg tega pa zaradi staranja izgubljamo volumen kostne mase, katere posledica večja količina odvečne kože, ki je kriva za tako imenovan videz puranjega vratu. Ta seveda močno kvari izgled vsakega posameznika, v določenih primerih pa bistveno vpliva na kakovost vsakdanjega življenja in dobro počutje. V nekaterih redkih primerih je za podbradek lahko kriva tudi genetika oz. nagnjenost k njegovemu nastanku. Slednje pojasnjuje dejstvo, da se s podbradkom srečujejo tudi tiste osebe, ki sicer nimajo težav s prekomerno telesno težo ali starostjo.

Čeprav sta upad kožnega tonusa in odvečna koža na spodnjem delu obraza spopolnoma naravna pojava staranja, pa sta za veliko večino ljudi moteča in si ju želijo znebiti. Opisano stanje se je dolga leta odpravljalo predvsem z relativno invazivnim kirurškim liftingom obraza in vratu. Vendar pa mnogi ljudje za nekaj pomladitve niso pripravljeni iti pod nož. Danes se težave s podbradkom in odvečno kožo v večini primerov odpravi s pomočjo terapij FaceTite in NeckTite, ki sta občutno prijaznejši in bistveno manj invazivni.

Spoznajte poseg FaceTite

Kot smo že omenili, sta terapiji FaceTite in NeckTite, ki se pogosto izvajata v kombinaciji, namenjeni nekirurškemu dvigu spodnjega dela obraza, podbradka in vratu. Pri tem gre za zares minimalno invaziven poseg, s pomočjo katerega se doseže trajno pomladitev, učvrstitev ter dvig tkiv obraza in vratu. Poleg tega se s terapijo uspešno odstrani odvečno maščobo podbratka, kar pripomore k še bolj mladostnemu, zdravemu in svežemu videzu.

S terapijama FaceTite in NeckTite dosežemo vidno pomladitev, ki traja več let. Oba postopka sodita med posege, ki zagotavljajo trajne rezultate, zato je za doseganje želenega videza dovolj en sam obisk estetske klinike. V primeru, da se vam čez nekaj let na spodnjem predelu obraza in vratu začnejo pojavljati znaki staranja, se lahko postopek ponovi. Sam postopek sicer traja 1-2 uri, stane 2.500 evrov in poteka v lokalni anasteziji.

Potek terapije FaceTite

Čeprav gre za neinvazivno metodo pomlajevanja spodnjega dela obraza, je priporočljivo, da se pred samim posegom seznanite z informacijami o samem postopku, možnimi zapleti ter priporočili po postopku. V ta namen se s strokovnjakom na izbrani estetski kliniki pogovorite o vsem potrebnem, poleg tega pa mu lahko zastavite morebitna vprašanja.

facetite 2

Na dan posega pridete na kliniko, kjer vam v ambulanti injicirajo lokalno anestetično sredstvo. Ko le to začne učinkovati, lahko specialist začne s postopkom. V prvi fazi se natančno zariše področja, ne katerih se bo izvajala radiofrekvenco. Poleg tega se opravi tudi tumescentno infiltracijo področja, ki omogoča neboleč nadaljnji postopek, poleg tega pa tudi boljše segrevanje tkiv in posledično večji efekt terapije. Kakšna celotna energija in temperatura bo potrebna med postopkom se določi glede na posameznikova tkiva, njihovo ohlapnost in prisotnost maščevja. Segrevanje tkiv je namreč ključno za kasnejše zatezanje in doseganje želenih rezultatov.

Če je v predelu spodnje čeljusti in podbradka prisotna maščoba, se med postopkom dodatno izvede še liposukcija, s pomočjo katere se neposredno odstrani maščobo. Postopek FaceTite se zaključi s posebno inovativno metodo Morpheus8. Pri tem se s kombinacijo iglic in radiofrekvence doseže še dodatno izboljšanje tonusa kože. Obraz posameznika se koncu povije ali pa se nanj nanese posebno obrazno masko. Klient mora po posegu po navodilih zdravnika ustrezno skrbeti za predel obraza in vratu ter tako koži in ostalim tkivom omogočiti čim bolj učinkovito regeneracijo. Čeprav ne gre za kirurški poseg, pa okrevanje zahteva svoj čas.

Pomembne informacije o postopku

Tako kot vsak poseg, tudi FaceTide zahteva nekaj predpriprave, razumevanja določenih informacij in zavedanja o možnosti zapletov ter njihovem uspešnem preprečevanju. V nadaljevanju vam zato predstavljamo nekaj pomembnih informacij, ki vam bodo, v primeru da se odločite za poseg, prišle zelo prav. V vsakem primeru pa vam bo vsa pojasnila in odgovore na vprašanja dal zdravnik, ki bo opravil terapijo.

Kdo je primeren kandidat za FaceTite

Primerni kandidati so osebe, ki:

  • opažajo upad tonusa in odvečno kožo na spodnjem delu obraza in vratu,
  • imajo odvečno maščobo v predelu podbradka in spodnje čeljusti,
  • niso noseče ali ne dojijo,
  • nimajo srčnega spodbujevalnika,
  • nimajo nobene aktivne okužbe na koži ali na tretiranem področju ter znanega nenormalnega celjenja ran.

Ustrezna priprava na postopek

Preden se odpravite na postopek FaceTite je potrebno upoštevati določena priporočila in navodila, ki vam jih da zdravnik. Vsaj teden dni pred postopkom mora oseba prekiniti terapijo z antikoagulanti, Aspirinom (razen če slednje z zdravstvenega vidika ni mogoče), jemanjem vitaminov C in E, uživanjem česna in vseh ostalih sredstev, ki lahko bistveno povečajo nagnjenost h krvavitvam. 

Nega obraza in vratu po postopku

Zdravnik po postopku predel povije ali namesti obrazno masko. V kolikor je to potrebno, vam zdravnik dodatno predpiše antibiotično mazilo za vbodne točke. Bolečine lahko lajšate s priporočenimi analgetiki, nikakor pa ne ss sredstvi, ki povečujejo možnost za nastanek krvavitev.  Poleg tega morate na obrazu nujno imeti kompresijski povoj. Tega morate prve štiri dni nositi 24 ur na dan, nato pa še naslednje tri tedne ponoči. Po postopku boste na obrazu opazili modrice in otekline, ki so popolnoma normalne in večinoma izginejo že do odstranitve obraznega povoja. Izjemoma so lahko prisotne tudi nekaj tednov.

Sicer pa se lahko na obraza, kjer je bil izveden postopek FaceTite, pojavi občutek mravljinčenja, srbečice in občutljivosti. To lahko traja do 4 mesece po posegu.

Počutite se dobro v svoji koži

Čeprav so lepotne operacije še nekoč imele zelo negativen prizvok, pa jih danes dojemamo popolnoma drugače. Popravki, ki so narejeni z zdravo mero premišljenosti, lahko posamezniku pomagajo do boljšega počutja in samozavesti – ti dve lastnosti pa sta ključni za dobro počutje in zdrav odnos do samega sebe. Med smiselne lepotne popravke sodi tudi FaceTite, ki pomaga pri odpravljanju znakov staranja na najbolj vidnem delu telesa – obrazu in vratu.

Ne glede na to, o katerem lepotnem postopku razmišljate ali pa ste se zanj že odločili se zavedajte, da ste čudoviti in unikatni točno takšni kot ste – pa naj bo z ali brez posega.

Avtor: