Visoka odškodnina Planinšec

Visoka odškodnina Planinšec – odgovori na pogosta vprašanja o izplačilu odškodnin

Ste se poškodovali v prometni nesreči ali na delovnem mestu in ste obiskali osebnega zdravnika ali bolnišnico? Naj vam povemo, da vam v primeru kakršne koli nesreče s poškodbami pripada denarna poravnava in odškodnina. Izplačana odškodnina je lahko zelo visoka, seveda če vam v postopku pomaga izkušen pravni strokovnjak. Pri tem vam lahko svetujemo in vodimo sam postopek v podjetju Visoka odškodnina Planinšec, saj imajo naši strokovnjaki bogate izkušnje z odškodninskimi poravnavami. V nadaljevanju so na enem mestu predstavljeni odgovori na najpogostejša vprašanja, kako priti do visoke odškodnine v primeru različnih nesreč in poškodb.

Ste bili udeleženi v prometni nesreči, v kateri ste se poškodovali, kaj pa zdaj?

Kot podjetje – Visoka odškodnina Planinšec – z dolgoletnimi izkušnjami, vam svetujemo, da tudi v primeru manjše prometne nesreče, kjer je prišlo le do lažjih telesnih poškodb in manjše škode na primer na vašem avtomobilu, traktorju, kolesu ali motorju, da pokličete policijo, ki bo napisala policijsko poročilo o nesreči. Takoj po nesreči bodite pozorni na naslednje podrobnosti:

 • V primeru, da so na kraju prisotne priče, poskrbite, da počakajo na prihod policije, da podajo svojo izjavo o okoliščinah prometne nesreče, ki se je zgodila. Zavedajte se, da so izjave prič lahko ključnega pomena, v primeru, da povzročitelj prometne nesreče zanika vpletenost ali svojo krivdo.
 • Še pred prihodom policistov fotografirajte kraj nesreče, na fotografiji naj bodo vsa udeležena vozila, vaše poškodbe in uničene osebne stvari v avtomobilu, če je prišlo do morebitnega uničenja.
 • Ko je policija že na kraju nesreče, tam pa ni reševalcev, obvestite policiste, da boste v primeru bolečin poiskali zdravniško pomoč in jih o vsem tem naknadno tudi obvestili.
 • Visoka-odskodnina-Planinsec

Če boste po prometni nesreči ukrepali na opisan način, se boste izognili mnogim zapletom, hkrati pa bo uveljavljanje odškodnine lažje. Seveda, nikar ne pozabite poklicati nas, odškodninske družbe Visoka odškodnina Planinšec, da bomo poskrbeli, da bo vaša odškodnina pravična in primerno visoka glede na trenutno sodno prakso.

S katero dokumentacijo lahko pridete do odškodnine?

V podjetju Visoka odškodnina Planinšec vam svetujemo, da v najkrajšem možnem času zapišete na papir, kako je prišlo do nesreče, in zapis shranite, da katere od podrobnosti ne pozabite, tako kot tudi vso ostalo dokumentacijo:

 • fotografije kraja nesreče, vozil, telesne poškodbe itd.,
 • morebitne račune in recepte, povezane z zdravljenjem,
 • račune vseh ostalih stroškov, povezanih s prometno nesrečo,
 • pišite dnevnik, kako se počutite, za kaj ste bili v tem času prikrajšani itd.

Kolikšno odškodnino lahko zahtevate in pričakujete v primeru prometne nesreče?

V podjetju Visoka odškodnina Planinšec vsem jasno povemo, da se poškodbe med seboj razlikujejo in da se vsaka poškodba ovrednoti po sodni praksi, zato vsak primer obravnavamo posebej, glede na nastali položaj. Pokličite nas na brezplačno telefonsko številko 080 26 26 in se bomo pogovorili, kolikšna bi lahko bila vaša odškodnina.

Kaj pa v primeru, da ste sami povzročili prometno nesrečo, v kateri ste se tudi poškodovali?

V našem podjetju (Visoka odškodnina Planinšec) se vsak dan srečujemo med drugim tudi s primeri, ko je voznik povzročil prometno nesrečo. Torej, če ste udeleženi v prometni nesreči, ki ste jo povzročili zaradi neprilagojene hitrosti, okvare avtomobila, naleta divjadi ali naleta na oviro na cesti ipd., potem ste do odškodnine upravičeni le v primeru, da imate na zavarovalni polici doplačilo AOP ali AO+, ki opredeljujeta telesne poškodbe voznika. Za uveljavljanje odškodnine v takem primeru potrebujete policijski zapisnik in opravljen test alkoholiziranosti.

Ste se poškodovali pri delu, pa vas zanima, kaj morate storiti, da pridete do odškodnine?

V našem podjetju Visoka odškodnina Planinšec imamo bogate izkušnje tudi pri uveljavljanju odškodnin, ki so posledica poškodb na delovnem mestu. Da bomo lahko uspešno uveljavili visoko in pravično odškodnino zaradi delovne poškodbe, potrebujemo naslednje dokumente:

 • s strani delodajalca izpolnjen obrazec R8 oz. prijavo o vaši nezgodi,
 • izjavo prič (sodelavci, mimoidoči)
 • dokazila, da ste bili zaradi poškodbe odsotni z dela,
 • dokazila, da ste v času odsotnosti z dela prejemali nižjo plačo,
 • dokazila, da ste izgubili dohodek v času odsotnosti z dela, kot so dnevnice, nagrade ipd.,
 • dokazila, da ste bili oškodovani tudi na drugih področjih življenja, kot so študij, hobiji, šport ipd.,
 • kopijo pogodbe o zaposlitvi,
 • mi pa preko dopisa poizvemo o zavarovalnici, kjer ima delodajalec zavarovano civilno odgovornost za poškodbe pri delu.

Na tem mestu vas moramo še enkrat opozoriti, da vam bo odškodnina izplačana le v primeru, da imate urejeno vso zahtevano dokumentacijo:

 • izpolnjen zapisnik – prijava poškodbe pri delu ali
 • izpolnjen policijski zapisnik oz. zapisnik inšpektorja varstva pri delu ali
 • izpolnjen obrazec ER 8.

Vas zanima, ali vam pripada odškodnina v vašem primeru poškodbe pri delu?

Pokličite na brezplačno telefonsko številko 080 26 26, v naše podjetje Visoka odškodnina Planinšec in po nekaj zastavljenih vprašanjih, vam bomo že lahko povedali, ali ste upravičeni do odškodnine. Če ste upravičeni, potem bomo pisno utemeljili, da niste bili sami krivi za nesrečo, ki se vam je zgodila pri delu. Zavedati se morate, da je strokovna pravna argumentacija ključnega pomena, saj je vse vezano na obligacijski zakonik in na pravilnike varstva pri delu za posamezna specifična dela. Zato vam svetujemo, da našim pravnim strokovnjakom prepustite vodenje odškodninskega postopka. Zagotavljamo vam, da se bomo za vas borili do zadnje najmanjše možnosti. V vašem imenu bomo vlagali odškodninske zahtevke, morebitne ugovore, različne pritožbe in v skrajnih primerih tudi tožbe proti zavarovalnicam.

Zakaj bi sploh potrebovali pravnega zastopnika?

Odškodnina v primeru nesreče je vaša pravica, ki vam pripada kot oškodovancu v prometni ali delovni nesreči. Pravni zastopniki v našem podjetju Visoka odškodnina Planinšec, vam bomo odškodninski zahtevek pripravili natanko po sodni praksi. Svetovali vam bomo, kaj vse je mogoče vključiti v odškodninski zahtevek, da vam bomo priskrbeli pravičen in visok znesek odškodnine, ki vam pripada.

Zakaj je bolje pripravo odškodninskega zahtevka prepustiti strokovnjakom?

Dolgoletne izkušnje, ki jih imamo v podjetju Visoka odškodnina Planinšec kažejo, da je najbolje sodelovati s strokovnjaki, ki vedo, kaj delajo. Z našo pomočjo boste prišli do pravične odškodnine in vseh ostalih izplačil, ki vam po nesreči pripadajo. Kako konkretno vam lahko pri uveljavljanju odškodnine pomagamo, pa se lahko pogovorimo na brezplačni telefonski številki 080 26 26.

Avtor: