Spremljanje bolnišničnih obravnav (SBO)

18.12.2014

Spodaj objavljamo veljavne šifrante za Spremljanje bolnišničnih obravnav (SBO).


Perinatalni informacijski sistem in Fetalne smrti

18.12.2014

Spodaj objavljamo veljavne šifrante za Perinatalni informacijski sistem in Fetalne smrti.


Evidenca zdravstvenovzgojne dejavnosti

28.2.2014

Spodaj objavljamo veljavne šifrante za evidenco zdravstenovzgojne dejavnosti.


Šifrant vrst zdravstvene dejavnosti (VZD)

13.2.2014

Šifrant vrst zdravstvene dejavnosti (v nadaljevanju VZD) je temeljni šifrant, ki ga uporabljamo za razvrščanje poslovnih subjektov v zdravstveni dejavnosti. Šifrant je oblikovan z namenom zagotoviti primerljivost podatkov o zdravstveni dejavnosti (epidemiologija, storitve, kadri, tehnologija, kapacitete). Podatki nastajajo pri izvajalcih zdravstvene dejavnosti, različni uporabniki pa jih uporabljamo za namene upravljanja sistema, obračuna in financiranja, za statistične namene itd. Šifrant je izdelan in usklajen na nacionalni ravni med Ministrstvom za zdravje (MZ), Zavodom za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS) in Inštitutom za varovanje zdravja (IVZ).


Evidenca sterilizacij

20.12.2013

Spodaj objavljamo veljavne šifrante za evidenco sterilizacij.


Avstralska modifikacija desete revizije mednarodne klasifikacije bolezni in sorodnih zdravstvenih problemov za statistične namene (MKB-10-AM)

2.10.2012

Za kodiranje bolezni je v Sloveniji trenutno v uporabi posodobljena avstralska modifikacija desete revizije Mednarodne klasifikacije bolezni in sorodstvenih zdravstvenih problemov za statistične namene (MKB-10-AM, verzija 6).Povezave do zunanjih virov klasifikacij in šifrantov

7.7.2011

Seznam izbranih povezav.


Mednarodna klasifikacija funkcioniranja, zmanjšane zmožnosti in zdravja (MKF)

3.4.2010

Novembra 2006 je izšla Mednarodna klasifikacija funkcioniranja, zmanjšane zmožnosti in zdravja (MKF).
MKF je nova klasifikacija v družini zdravstvenih klasifikacij Svetovne zdravstvene organizacije.
Slovensko izdajo sta izdala Inštitut za varovanje zdravja Republike Slovenije (IVZ RS) in Inštitut Republike Slovenije za rehabilitacijo (IRSR) v sodelovanju s Svetovno zdravstveno organizacijo (SZO), ki ima »Copyright« za slovensko izdajo.


Druga slovenska izdaja MKB-10

2.4.2010

Druga slovenska knjižna izdaja desete revizije Mednarodne klasifikacije bolezni in sorodnih zdravstvenih problemov za statistične namene (MKB-10, prva knjiga Pregledni seznam in druga knjiga Navodila, IVZ 2005) je pošla in ne bo ponatisnjena. Šifrant je še na voljo pri podjetju, ki ga po pogodbi z IVZ distribuira: Nova Vizija, Informacijski inženiring in svetovanje d.o.o., Vrečerjeva 8, 3310 Žalec, tel.: (03) 71 21 800.Zaposlitve »

Uporabne povezave »

Sporočite nam »