Svetovni teden dojenja 1.-7. avgust: Drobne vsakodnevne zmage, veliki dosežki

8.7.2014 - Svetovni teden dojenja je del aktivnosti Svetovne zveze za podporo dojenju WABA, s katerimi želimo usmeriti pozornost družbe k osveščanju o pomenu dojenja. Obeležujejo ga v več kot 150 državah, večina v času od 1. do 7. avgusta. Nekatere države ga zaradi počitnic obeležujejo tudi pozneje, v jeseni. Letos razmišljamo o pomenu dojenja z vidika razvojnih ciljev tisočletja.


Publikacija o prehrani nosečnice z naslovom: Lahko jem v nosečnosti

13.3.2014 - Pravilna prehrana v času nosečnosti je pomembna tako za mater kot za otroka. Otroku namreč zagotavlja vse potrebne snovi za rast in razvoj, materi pa dobro zdravje. Vse, kar bo zaužila nosečnica, bo dobil tudi otrok. Kakšna naj bo torej prehrana v času nosečnosti? Raznolika in uravnotežena, bogata z beljakovinami, minerali in vitamini!


Ob Svetovnem tednu dojenja

12.7.2011 - Ob Svetovnem tednu dojenja, ki ga obeležujemo od 1. do 7. avgusta 2011, smo na Inštitutu za varovanje zdravja pripravili gradivo, ki se posveča zelo pomembni temi: pogovoru.


Oddaja: Ko materinstvo zaboli

23.5.2011 - Duševne stiske povezane z nosečnostjo, porodom in obdobjem po njem, so veliko bolj pogoste, kot je znano v javnosti. Razlogi za slabo poznavanje in razumevanje tovrstnih duševnih stisk so povezani predvsem s pomanjkljivim družbenim in kulturnim razumevanjem materinstva in čustvenega doživljanja ob njem. 


Zdravje žensk med 20. in 64. letom

23.6.2010 - Zdravje žensk smo ocenili z kazalniki pogostih bolezni in načina življenja...Zaposlitve »

Uporabne povezave »

Sporočite nam »